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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoPERES, L. E. P. Use of the miniature cultivar (Lycopersicon esculentum cv Micro-Tom) as a repository of mutations useful for plant development studies. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FISIOLOGIA VEGETAL, 8., 2001, Ilhéus. Resumo dos trabalhos [e] resumo das palestras... Ilhéus: SBFV, 2001. p. 65.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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2.Imagem marcado/desmarcadoCARVALHO, R. F.; PERES, L. E. P. Interação entre fitocromo e um locus que confere alta capacidade de regeneração in vitro em micro-tomateiro (Lycopersicon esculentum). In: CONGRESSO NACIONAL DE BOTÂNICA, 55.; ENCONTRO REGIONAL DE BOTÂNICOS DE MG, BA, ES, 26., 2004, Viçosa. Conservação bioprospeccção e biotecnologia: [livro de resumos]. Viçosa: Sociedade Botânica do Brasil: Universidade Federal de Viçosa, 2004. CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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3.Imagem marcado/desmarcadoCARVALHO, R. F.; QUECINI, V.; PERES, L. E. P. Hormonal modulation of photomorphogenesis-controlles anthocyanin accumulation in tomato (Solanum lycopersicum L. cv Micro-Tom) hypocotyls: physiological and genetic studies. Plant Science, Limerick, v. 178, n. 3, p. 258-264, mar. 2010.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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4.Imagem marcado/desmarcadoCASTRO, P. R. C.; KLUGE, R. A.; PERES, L. E. P. Manual de fisiologia vegetal: fisiologia de cultivos Piracicaba: Ceres, 2008. 864 p.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.

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5.Imagem marcado/desmarcadoCASTRO, P. R. C.; KLUGE, R. A.; PERES, L. E. P. Manual de fisiologia vegetal: teoria e prática. Ed.1 Piracicaba: Ceres, 2005. 650p.

Biblioteca(s): Embrapa Algodão; Embrapa Semiárido.

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6.Imagem marcado/desmarcadoZANDONADI, D. B.; SANTOS, M. P.; BUSATO, J. G.; PERES, L. E. P; FAÇANHA, A. R. Plant physiology as affected by humified organic matter. Theoretical and Experimental Plant Physiology, Campo dos Goytacazes, v. 25, n. 1, p. 12-25, 2013. Titulo anterior: Brazilian Journal of Plant Physiology

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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7.Imagem marcado/desmarcadoPERES, L. E. P.; MORGANTE, P. G.; SLUYS, M. A. van. Breeding micro tomato (Lycopersicon esculentum cv. Micro-Tom) for leaf-disc regeneration improvement. Genetics and Molecular Biology, Ribeirao Preto, v.2, n.3, p.679, Oct. 1999. Resumo 17-063. Suplemento.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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8.Imagem marcado/desmarcadoPERES, L. E. P.; MORGANTE, P. G.; SLUYS, M.-A. van. Regeneration of tomato plants (Lycopersicon esculentum Mill.) and wild related species from roots and hairy roots. Revista Brasileira de Fisiologia Vegetal, Brasilia, v.11, p.176, jul. 1999. Resumo. Suplemento.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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9.Imagem marcado/desmarcadoANTI, G. R.; PERES, L. E. P.; OLIVEIRA, R. F. de. Estudo dos mecanismos fisiológicos associados à resistência ao déficit hídrico em duas espécies selvagens de Lycopersicon. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 20, n. 2, p. 382, jul. 2002. Resumo.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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10.Imagem marcado/desmarcadoZANDONADI, D. B.; SANTOS, M. P.; CAIXETA, L. S.; MARINHO, E. B.; PERES, L. E. P.; FAÇANHA, A. R. Plant proton pumps as markers of biostimulant action. Scientia Agricola, Piracicaba, v. 73. n. 1, p. 24-28, Jan./Feb. 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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11.Imagem marcado/desmarcadoZSOGON, A.; LAMBAIS, M. R.; BENEDITO, V. A.; FIGUEIRA, A. V. de O.; PERES, L. E. P. Reduced arbuscular mycorrhizal colonization tomato ethylene mutants. Scientia Agricola, Piracicaba, v. 65, n. 3, p. 259-267, jun. 2008.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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12.Imagem marcado/desmarcadoMORALES, R. G. F.; RESENDE, L. V.; MALUF, W. R.; PERES, L. E. P.; BORDINI, I. C. Selection of tomato plant families using characters related to water deficit resistance. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 33, n. 1, p. 17-39, jan./mar. 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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13.Imagem marcado/desmarcadoPINO, L. E.; SOMBARDI-CRESTANA, S.; AZEVEDO, M. S.; SCOTTON, D. C.; BORGO, L.; QUECINI, V.; FIGUEIRA, A.; PERES, L. E. P. The Rg1 allele as a valuable tool for genetic transformation of the tomato 'Micro-Tom' model system. Plant Methods, London, v. 6, p. 1-11, out. 2010. Artigo número 23.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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14.Imagem marcado/desmarcadoQUINTERO, F. O. C.; PINTO, L. G.; BARSALOBRES-CAVALLARI, C. F.; ARCURI, M. de L. C.; PINO, L. E.; PERES, L. E. P.; MALUF, M. P.; MAIA, I. G. Identification of a seed maturation protein gene from Coffea arabica (CaSMP) and analysis of its promoter activity in tomato. Plant Cell Reports, v. 37, n.9, p.1257–1268, September 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Café.

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15.Imagem marcado/desmarcadoGONZÁLEZ-ARCOS, M.; FONSECA, M. E. N.; ZANDONADI, D. B.; PERES, L. E. P.; ARRUABARRENA, A.; FERREIRA, D. S.; KEVEI, Z.; MOHABEB, F.; THOMPSON, A. J.; BOITEUX, L. S. A loss-of-function allele of TAC1-like gene (SITAC1) located on tomato chromosome 10 is a candidate for the Erectoid leaf (Erl) mutation. Euphytica, v. 215, n. 5, p. 1-16, 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  14/06/2010
Data da última atualização:  01/11/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  CARVALHO, R. F.; QUECINI, V.; PERES, L. E. P.
Afiliação:  ROGÉRIO FALLEIROS CARVALHO, ESALQ/USP; VERA MARIA QUECINI, CNPUV; LÁZARO EUSTÁQUIO PEREIRA PERES, ESALQ/USP.
Título:  Hormonal modulation of photomorphogenesis-controlles anthocyanin accumulation in tomato (Solanum lycopersicum L. cv Micro-Tom) hypocotyls: physiological and genetic studies.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Plant Science, Limerick, v. 178, n. 3, p. 258-264, mar. 2010.
DOI:  10.1016/j.plantsci.2010.01.013
Idioma:  Português
Conteúdo:  Hormones are likely to be important factors modulating the light-dependent anthocyanin accumulation. Here we analyzed anthocyanin contents in hypocotyls of near isogenic Micro-Tom (MT) tomato lines carrying hormone and phytochrome mutations, as single and double-mutant combinations. In order to recapitulate mutant phenotype, exogenous hormone applications were also performed. Anthocyanin accumulation was promoted by exogenous abscisic acid (ABA) and inhibited by gibberellin (GA), in accordance to the reduced anthocyanin contents measured in ABA-deficient (notabilis) and GA-constitutive response (procera) mutants. Exogenous cytokinin also enhanced anthocyanin levels in MT hypocotyls. Although auxin-insensitive diageotropica mutant exhibited higher anthocyanin contents, pharmacological approaches employing exogenous auxin and a transport inhibitor did not support a direct role of the hormone in anthocyanin accumulation. Analysis of mutants exhibiting increased ethylene production (epinastic) or reduced sensitivity (Never ripe), together with pharmacological data obtained from plants treated with the hormone, indicated a limited role for ethylene in anthocyanin contents. Phytochrome-deficiency (aurea) and hormone double-mutant combinations exhibited phenotypes suggesting additive or synergistic interactions, but not fully espistatic ones, in the control of anthocyanin levels in tomato hypocotyls. Our results indicate that phytochrome-mediated anthocyanin accumulation in tomato ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Fitocromo.
Thesagro:  Antocianina; Biologia; Genética; Hipocótilo; Hormônio; Mutação; Tomate.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/204149/1/12305-2010-p.258-264-2.pdf
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Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
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